Mattheus 11:28

Het is woensdagavond en ik haal Pieter op van karateles. De sportschool staat op steenworp afstand van onze kerk. Als we buiten onze fietsen uit het rek halen, horen we ineens harde muziek. Guus Meeuwis zingt ‘Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug…’ Een vriendje van Pieter – de boys kennen elkaar niet alleen van karate, maar ook van de kerk – zegt: ‘Oh, die muziek komt uit de kerk, denk ik. Mijn moeder gaat er vanavond ook naartoe’. Ik onderdruk een glimlach en probeer ernstig te kijken. Hoe ga ik deze lieve jongen vertellen dat er tijdens de vespers in de Bethelkerk geen nummers van Guus Meeuwis worden gedraaid en in deze stille week al helemaal niet op dit volume? Gelukkig corrigeert hij zichzelf. Wijzend op een garage waar een paar jongens aan een auto klussen, zegt hij: ‘Oh nee, de muziek komt daar vandaan.’ Opgelost.

Op de fiets naar huis blijft het refrein door mijn hoofd zingen. Ik denk aan Guus, die dit nummer vermoedelijk schreef voor een lieve vriendin van hem, die op dat moment een beetje in de put zat. En ik denk aan Pieters vriendje, die het eigenlijk heel prima begrepen heeft. Laten we de deuren van de kerken opengooien en samen heel hard zingen: ‘Geef Hem nu je angst, Hij geeft je er hoop voor terug.’ De vrede die alle verstand te boven gaat.

2 gedachten over “Mattheus 11:28

  1. Mooi geschreven, en ik ben voor!
    Maar wel een kleine aanvulling. Al hoewel ik de uitvoering van Guus een warm hart toe draag, heeft hij het niet voor een vriendin geschreven. Ere wie ere toekomt, Andre Hazes zong het eerder. Maar al had hij misschien ook wel een vriendin voor wie het van toepassing was, de kans is groot dat de bewuste vriendin Duitstalig was. Het is een nummer van Udo Jürgens.

    1. Klopt helemaal! Udo Jurgens schreef Gib’ mir deine Angst in 1982.
      Toen ik het bovenstaande stukje in 2012 op facebook zette, attendeerde iemand mij daarop. Ik voeg de info toe. Dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *