Kontzak met hartjes

blog hartje spijkerbroek‘t Was vanmorgen weer lekker hectisch in huize Steensma. Ik had gisteravond een vergadering en op de een of andere manier ben ik dan ‘s ochtends minder helder dan normaal.
Pieter en Renee waren al vroeg wakker en ik maakte voor hen een broodje. Toen ik Laura en Ilse boven had aangekleed, pakte ik voor Pieter en Renee een setje kleren, zodat zij zich beneden konden aankleden. Wel zo praktisch.
Alles netjes in de kleren, broodje achter de kiezen, haren in een staart, schoolboeken in de tas, pakje drinken en een koek… Zo gaat ie goed!
Maar dan… ‘Renee, wat is jouw broek wijd. Ik had toch een skinny-met-hartjes-op-de-kont voor jou klaargelegd…?’
En dan zie ik het. Renee heeft de broek van Pieter aan. Allebei een donkerblauwe spijkerbroek, maar die van Renee is beduidend strakker en heeft dus hartjes op de kont…
Maar Pieter is vijf minuten geleden al naar school gelopen. Die slingert nu aan het duikelrek in de spijkerbroek (met hartjes op de kont) van Renee… Als hij erachter komt, gaat ie uit z’n dak!
Maar gelukkig. Ries is zo lief om, op weg naar z’n werk, te stoppen bij het schoolplein om Pieter te waarschuwen. Pieter holt naar huis en net voor schooltijd wisselen we thuis snel de broeken om. Voordat de schoolbel gaat, zijn we allemaal, ieder in z’n eigen broek, helemaal klaar voor school.
Pfff…
De dag is weer begonnen!